BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Po jūsų pranešimų - tyrimai ir suėmimai

Po jūsų pranešimų - tyrimai ir suėmimai

Kiekvienas anoniminis pranešimas gali būti ypač naudingas. Interneto karštosios linijos, INHOPE narės, turi daugybę sėkmės istorijų, kuriose sėkmingus tyrimų ir suėmimų rezultatus lėmė visuomenės pranešimas.

  • Remiantis pranešimu Prancūzijos karštajai linijai „Point de Contact“, buvo konfiskuoti 26 informacijos saugojimo įrenginiai, kuriuose buvo aptikta 80 tūkst. vaikų seksualinio išnaudojimo nuotraukų ir vaizdo įrašų. Pora buvo nuteista ir įkalinta.
  • Remiantis pranešimu Airijos karštajai linijai „Hotline.ie“, Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo suimtas ir patrauktas baudžiamojon atsakomybėn seksualinis nusikaltėlis prieš vaikus.
  • Pranešimas Taivano karštajai linijai „ECPAT Taiwan“ paskatino tyrimą, kurio metu buvo bendradarbiauta su Federalinio tyrimų biuro skyriumi „Innocent Operations Unit“ dėl dviejų svetainių, esančių Kinijoje. Buvo suimti 46 įtariamieji.
  • Remiantis pranešimu JAV karštajai linijai „CyberTipline“, karštosios linijos tyrėjai pateikė informaciją policijai, kuri skubiai sureagavo, ir nusikaltėlis buvo sulaikytas per 24 valandas nuo pranešimo gavimo.

Mūsų pasaulinis interneto karštųjų linijų tinklas bendradarbiauja ir su teisėsauga, ir su interneto paslaugų teikėjais, siekdamas užtikrinti, kad vaikų seksualinio išnaudojimo medžiaga (CSAM) būtų pašalinta iš interneto. Jei aptiksite internete tai, kas, jūsų manymu, gali būti CSAM, skirkite penkias minutes pranešti apie tai. Jūsų pranešimas gali viską pakeisti.

Neignoruokite, praneškite!

Šaltinis: INHOPE

 

Paskelbimo data - 2020-12-16 12:12

Susiję straipsniai

Kaip nagrinėjami jūsų pranešimai

Kai jūs pranešate savo šalies interneto karštajai linijai, jums, tikriausiai, yra įdomu sužinoti, kas vyksta toliau. Daugeliu atvejų INHOPE...

Interneto karštosios linijos skaičius veikė karas Ukrainoje

Ukrainoje prasidėjęs karas paveikė ir Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto karštosios linijos ,,Švarus internetas“ gaunamus pranešimus. Nuo...

Kalbėkite patys už save

Europolo duomenimis, paauglių, turinčių išmaniuosius telefonus, pasaulis yra tampriai susietas su jų pačių savarankiškai kuriama nepadoria medžiaga.