BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Kalbėkite patys už save

Kalbėkite patys už save

Europolo duomenimis, paauglių, turinčių išmaniuosius telefonus, pasaulis yra tampriai susietas su jų pačių savarankiškai kuriama nepadoria medžiaga.

Nauji duomenys iš Jungtinės Karalystės interneto karštosios linijos, Interneto stebėjimo fondo (IWF) rodo, kad savarankiškai kuriami vaizdai dabar sudaro beveik trečdalį visų tinklalapių, prieš kuriuos IWF imasi veiksmų, turinio. 75 proc. šios medžiagos yra vaizduojami asmenys nuo 11 iki 13 metų amžiaus.

Mes manome, kad mūsų telefone arba partnerių ir mūsų draugų laikomas turinys yra saugus. Tačiau, jei šis turinys egzistuoja, visuomet yra rizika, kad jis paklius į internetą.

Nesvarbu, ar nepadorus turinys yra jūsų pačių, ar jūsų pažįstamų, svarbu, kaip elgsitės toliau. Tai sudėtinga situacija, ir jūs galite jaustis bejėgiai, tačiau yra būdų atgauti šio nepadoraus turinio kontrolę. Kuo greičiau jūs sureaguosite, tuo geriau, nes kuo ilgiau turinys užsiliks internete, tuo daugiau juo gali būti dalijamasi.

Prie pradinės žalos, kuri padaroma, jei šiuo nepadoriu turiniu pasidalijama, prisideda žala, kylanti dėl šio turinio atradimo, kopijavimo ir dalijimosi juo. Šį turinį tampa vis sunkiau ištrinti. Kai kurios mūsų karštosios linijos susiduria su staigiu tokios medžiagos kiekio padidėjimu.

Yra didelė rizika, kad nepadorus turinys, kuriuo iš pradžių buvo pasidalinta su nekaltais ketinimais, bus perduotas "kolekcininkams", kurie gali pradėti išnaudoti ir prievartauti šiame turinyje vaizduojamą auką. Ši prievarta lemia tolimesnį neteisėtos medžiagos kūrimą ir plitimą, dažnai prievartaujama auka verčiama kurti daugiau nepadorios medžiagos tam, kad pradinė medžiaga nebūtų platinama.

Suvaldykite šio turinio plitimą ir praneškite apie tokį turinį. Žinokite, kad, jei esate jaunesni nei jūsų šalyje numatytas seksualinės pilnametystės amžius, tokia nepadori medžiaga yra neteisėta vaikų seksualinio išnaudojimo medžiaga, ir ji bus pašalinta. Viskas, ką turite padaryti, tai pranešti šios medžiagos svetainės URL nuorodą. Užteks 5 minučių pranešti ir sustabdyti asmenis, kurie dalijasi jūsų asmeniniu turiniu internete.

Norėdami gauti daugiau informacijos, konsultacijų ar sulaukti specialistų psichologinės pagalbos, kreipkitės į Insafe pagalbos linijų tinklą - spauskite čia.

Šaltinis: INHOPE

Paskelbimo data - 2020-12-16 12:12

Susiję straipsniai

Kaip nagrinėjami jūsų pranešimai

Kai jūs pranešate savo šalies interneto karštajai linijai, jums, tikriausiai, yra įdomu sužinoti, kas vyksta toliau. Daugeliu atvejų INHOPE...

Po jūsų pranešimų - tyrimai ir suėmimai

Kiekvienas anoniminis pranešimas gali būti ypač naudingas. Interneto karštosios linijos, INHOPE narės, turi daugybę sėkmės istorijų, kuriose...

Interneto karštosios linijos skaičius veikė karas Ukrainoje

Ukrainoje prasidėjęs karas paveikė ir Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto karštosios linijos ,,Švarus internetas“ gaunamus pranešimus. Nuo...