BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Kaip nagrinėjami jūsų pranešimai

Kaip nagrinėjami jūsų pranešimai

Kai jūs pranešate savo šalies interneto karštajai linijai, jums, tikriausiai, yra įdomu sužinoti, kas vyksta toliau. Daugeliu atvejų INHOPE interneto karštosios linijos dirba tiesiogiai ar netiesiogiai su teisėsaugos institucijomis ir interneto paslaugų teikėjais. Tai reiškia, kad jūsų pranešimas apie vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagą (CSAM) bus perduotas  teisėsaugos  institucijomis, kurios turi įstatymų numatytą galią tirti šiuos nusikaltimus. Kai kuriais atvejais karštosios linijos taip pat gali pranešti apie CSAM tiesiogiai interneto paslaugų teikėjams bei nurodyti pašalinti šią medžiagą iš interneto. 

Organizaciniu lygmeniu, INHOPE yra „AviaTor“ projekto dalis. Šis projektas skirtas kurti įrankius gaunamiems pranešimams automatizuoti ir analizuoti, taip sumažinant teisėsaugos institucijoms tenkantį pranešimų tikrinimo ir prioritetų suteikimo krūvį.

Mes tikime, kad labai svarbu užtikrinti, jog INHOPE karštosios linijos turėtų galimybę bendradarbiauti su vietinėmis bei tarptautinėmis teisėsaugos institucijomis. Galimybę bendradarbiauti su viso pasaulio teisėsaugos institucijomis suteikia mūsų partneris Interpolas. Interpolo paskirtis yra sutelkti viso pasaulio policiją veikti kartu. Interpolo teikiama aukštųjų technologijų techninė ir operacinė parama padeda mums įveikti augančius XXI amžiaus kovos su nusikalstamumu iššūkius. INHOPE karštųjų linijų naudojamas įrankis ICCAM, skirtas vaikų seksualinio išnaudojimo nuotraukų ir vaizdo siužetų analizei, remiasi Interpolo standartais, kiek tai susiję su tarptautiniais bei nacionaliniais šalių įstatymais.

ICCAM įrankis taip pat suteikia galimybę skirtingų šalių karštosioms linijoms, esančioms skirtingose jurisdikcijose, keistis seksualinę prievartą prieš vaikus vaizduojančia medžiaga, taip užtikrinant kiek įmanoma greitesnį šio turinio pašalinimą internete.  CSAM turinio šalinimo procesas „Notice and Takedown“ susideda iš daugelio elementų ir apima skirtingų organizacijų bendras tarpusavio pastangas. Norėdami detaliau susipažinti su šiuo procesu, skaitykite metinę 2018 m. INHOPE ataskaitą.

INHOPE karštosios linijos padeda teisėsaugai taupyti laiką, užtikrindamos, kad tik patikrinti pranešimai su CSAM turiniu būtų nukreipti nacionalinėms ir tarptautinėms teisėsaugos institucijoms. Taip šių institucijų resursai yra efektyviai sutelkiami, tiriant  patvirtintus CSAM atvejus ir dirbant tam, kad būtų nustatytos ir išgelbėtos vaikų seksualinio išnaudojimo aukos.

Šaltinis: INHOPE

Paskelbimo data - 2020-12-16 12:12

Susiję straipsniai

Po jūsų pranešimų - tyrimai ir suėmimai

Kiekvienas anoniminis pranešimas gali būti ypač naudingas. Interneto karštosios linijos, INHOPE narės, turi daugybę sėkmės istorijų, kuriose...

Kaip išjungti „Google“ duomenų rinkimą

Tikriausiai niekam nėra naujiena, kad įvairūs internetiniai puslapiai, taip pat ir kompanija „Google“ renka informaciją apie savo paslaugų vartotojus.

Kalbėkite patys už save

Europolo duomenimis, paauglių, turinčių išmaniuosius telefonus, pasaulis yra tampriai susietas su jų pačių savarankiškai kuriama nepadoria medžiaga.