BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Kaip saugiai pasirašyti elektroniniu parašu interneto svetainėse

Kaip saugiai pasirašyti elektroniniu parašu interneto svetainėse

Pasirašyti elektroninius dokumentus elektroniniu parašu galima ne tik naudojant kompiuteryje įdiegtą programinę įrangą, bet ir interneto svetainėse.  Tam, kad pasirašytumėte saugiai, rekomenduotume nepamiršti šių pagrindinių saugumo patarimų:

  1. Patikrinkite, ar interneto svetainė, kurioje ketinate pasirašyti elektroniniu parašu, yra patikima. Pasidomėkite, kas yra šios interneto svetainės savininkas bei pasiskaitykite atsiliepimus apie šią interneto svetainę. 
  2. Įsitikinkite, ar tikrai esate toje interneto svetainėje, kurioje norite būti.Atkreipkite dėmesį į svetainės adresą ir įsitikinkite, ar jis teisingas. Iš pirmo žvilgsnio suklastotos interneto svetainės gali atrodyti beveik identiškos Jūsų naudojamoms interneto svetainėms. Suklastotų svetainių pavadinimai dažnai turi gramatinių klaidų ir skiriasi nuo tikrųjų svetainių pavadinimų vos vienu ar keliais simboliais.
  3. Naudokite tik saugius elektroninio parašo priemonės PIN kodus. PIN kodai neturėtų būti lengvai atspėjami. Nenaudokite paprasčiausių skaičių kombinacijų, gimimo datos, namų adreso ir pan.
  4. Įsitikinkite, kad Jūsų elektroninės paslaugos interneto svetainei perduodami duomenys (pvz., pasirašomas dokumentas) būtų šifruojami, t. y. perduodami saugiai. Atkreipkite dėmesį, kad šifruojami, t. y. saugiai perduodami, duomenys interneto svetainės adreso įvedimo laukelyje turi turėti užrašą https:// ir / arba šalia esančią spynelę. Užrašas http:// neužtikrina saugaus duomenų perdavimo. Atminkite, kad atvaizdavimo būdas gali skirtis priklausomai nuo naudojamos interneto naršyklės. 

 

  1. Visada patikrinkite jau pasirašytą dokumentą.Kad įsitikintumėte, ar elektroninį dokumentą pavyko pasirašyti sėkmingai, po pasirašymo jį atidarykite ir patikrinkite, ar tai yra tas dokumentas, kurį ir ketinote pasirašyti, ir ar Jūsų elektroninis parašas yra galiojantis. Tai padėtų greičiau reaguoti įvykus incidentui.
  2. Nepamirškite bendrųjų kompiuterinės higienos taisyklių.Kaip atnaujinti kompiuterio programinę įrangą ir daugiau patarimų rasite mūsų svetainėje.

Daugiau apie elektroninio parašo naudojimo galimybes rasite: 

Jei turite klausimų dėl elektroninio parašo naudojimo, susisiekite su mumis telefonu +(370) 5 210 5634 arba elektroniniu paštu [email protected].

Šaltinis: elektroninisparasas.lt

Paskelbimo data - 2020-12-16 15:12

Susiję straipsniai

Botnetai

Viena iš didžiausių šių dienų problemų, kurią sukelia kenkėjiška programinė įranga, yra botnetų (arba kompiuterių zombių tinklų) susiformavimas....

Rekomenduojami naršyklių nustatymai

Visose moderniose interneto naršyklėse yra įdiegta funkcija, padedanti apsisaugoti nuo apsilankymų kenkėjiškose ar apgaulingose svetainėse. Žinoma,...

Kaip šnipinėjimo programos patenka į kompiuterį?

Šnipinėjimui skirta programinė įranga į kompiuterio sistemą gali patekti kaip ir bet kokia kita kenkėjiška programinė įranga, tačiau pagrindinis...