BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


NKSC įspėja dėl apgaulingų el. laiškų

NKSC įspėja dėl apgaulingų el. laiškų

Pastaruoju metu .lt domenų turėtojai gauna elektroninius laiškus iš neegzistuojančios įmonės „IDS Lietuva“, kuriuose informuojama, kad kažkas esą nori įkurti tokį pat žymenį .com domene. Laiške siūloma įkurti analogišką turimam .lt domenui interneto vardą .com domene, bandant įteigti, jog tai yra būtina apsaugoti savo prekės ženklui. Siekiant gavėją priversti priimti skubotą sprendimą tikinama, jog domeno registracijai jau gauta užklausų ir tiesiog kreipiamasi dėl pirmenybės.

Panašūs atvejai Lietuvoje užfiksuoti dar 2019 metais, kai sukčiai apsimesdami neegzistuojančia įmone „DNS Lithuania“ siuntinėjo panašius laiškus. Tokios sukčiavimo schemos populiarios visame pasaulyje ir nuolat kartojasi truputį pakeičiant pavadinimus ar domenus. Šį kartą apgaulingi laiškai siuntinėti iš domenų idslietuva.net ir idslietuva.org, tačiau ateityje pavadinimai gali būti pakeisti į kitus. Raginame apdairiai ir kritiškai žiūrėti į panašius pasiūlymus, visuomet tikrinti siunčiančios įmonės tikrumą ir patikimumą.

Šaltinis: NKSC

Paskelbimo data - 2021-08-19 14:08

Susiję straipsniai

Platinami duomenų viliojimo el. laiškai

NKSC informuoja, jog šiuo metu Lietuvoje plinta duomenų išviliojimo (angl. phishing) el. laškai. Atidarius tokį el. laišką, jame yra informaciją...

Kaip saugiai pasirašyti elektroniniu parašu interneto svetainėse

Pasirašyti elektroninius dokumentus elektroniniu parašu galima ne tik naudojant kompiuteryje įdiegtą programinę įrangą, bet ir interneto svetainėse.

Saugumą užtikrinančios priemonės

Lietuvoje daugelis interneto bankų naudoja kelių lygių apsaugą. Interneto bankų saugumas užtikrinamas trijų lygių apsaugos sistema. Kiekvienas...