BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Kaip pašalinti „Facebook“ paskyrą

Kaip pašalinti „Facebook“ paskyrą

„Facebook“ profilį pašalinti galima dviem būdais: laikinai jį sustabdyti su galimybe susigrąžinti arba visiškai ištrinti. Šiame straipsnyje aptarsime juos abu.

Laikinas sustabdymas

Kai tik išjungsite savo profilį, socialiniame tinkle „Facebook“ bus paslėpta visa jūsų profilio informacija. Kiti šio socialinio tinklo naudotojai nebegalės jūsų duomenų rasti pasinaudoję paieška, nes jūsų profilis nebebus rodomas. Tiesa, nedidelė informacijos, dalis vis dar gali būti pasiekiama, pbz., žinutės, kurias siuntėte savo draugams. „Facebook“ išsaugos visą jūsų paskyros informacija (draugus, nuotraukas, profilius, kuriuos sekate, ir kt.). Paskyrą vėl aktyvinti galėsite bet kada, reikės tik prisijungti prie „Facebook“ ir ten rasite visą buvusią informaciją.

Norint išjungti paskyą, pirmiausia reikia paspausti ant savo profilio nuotruakos , esančios dešiniajame viršutiniame kampe (1), ir pasirinkti privatumo nustatymai (angl. Privacy) (2) (1 pav.)

(1 pav.) Paskyros išaktyvavimas ir ištrynimas

Toliau atsivėrusiame lange reikia pasirinkti „Jūsų „Facebook“ informacija“ (3) ir išaktyvavimas ir ištrynimas (angl. Deactivate your account) (4) (2 pav.)

(1 pav.) Paskyros išaktyvavimas ir ištrynimas

Atsivėrusiame lange reikia pasirinkti ar paskyrą triname ar išaktyvuojame (3 pav.) 

(3 pav.) Paskyros ištrynimas arba išaktyvavimas

Toliau reikia nurodyti priežastį, dėl kurios paliekate socialinį tinklalapį. (4 pav.)

(4 pav.) Priežastis dėl kurios paliekame socialinį tinklą

 

Sekančiame žingsnyje nepamirštame atsisakyti „Facebook“ siunčiamų į jūsų el. paštą prenešimų ir spausti mygtuką „Išaktyvinti arba Ištrinti“ (5 pav.). 

(5 pav.) „Facebook“ siunčiamų pranešimų atsisakymas ir paskyros išaktyvavimas / trinimas

Paskyros ištrynimas

Ištrynę paskyrą, nebegalėsite jos atgauti ir (ar) peržiūrėti informacijos, kurią anksčiau paskelbėte „Facebook“ socialiniame tinkle. Jei norėsite vėl naudotis šiuo tinklu, turėsite susikurti paskyrą iš naujo.

Norint visiškai pašalinti profilį, reikia susirasti specialią nuorodą „Facebook“ pagalbos skiltyje arba tiesiog paspausti šią nuorodą: https://www.facebook.com/help/delete_account?rdrhc.

Įsijungę šią nuorodą, matysite štai tokį langą. Jame galėsite perleisti savo sukurtos ar valdomos grupės administratoriaus teises kitiems vartotojams, atsisiųsti visą savo paskyros informaciją ir perkelti visą savo informaciją į kitą soc. tinklą. (6 pav.) 

(6 pav.) Paskyros trinimo nustatymai

Sekančiame etape reikės dar kartą suvesti paskyros slaptažodį taip patvirtinant jog tikrai norite ištrinti paskyrą. (7 pav.).

(7 pav.) Patvirtinti slaptažodį

Teisingai suvedę slaptažodį, gausite patvirtinimą el. paštu, kad per 14 dienų paskyra bus pašalinta. Jei per šį laikotarpį persigalvosite, sprendimą ištrinti paskyrą galėsite atšaukti.

Susiję straipsniai

Kalbėkite už tuos, kurie negali

Dažnai, kai matome vaizdus internete, užmirštame žmones, kurie rodomi šiuose vaizduose. Gal būt tai nėra svarbu, jei tai tik jūsų draugo atostogų...

Kenkėjiškos programinės įrangos prevencija

Šiuolaikinė kenkėjiška programinė įranga siekia įsitvirtinti kuo giliau kompiuterio operacinės sistemos viduje, todėl kompiuteriui užsikrėtus ne...

Botnetai

Viena iš didžiausių šių dienų problemų, kurią sukelia kenkėjiška programinė įranga, yra botnetų (arba kompiuterių zombių tinklų) susiformavimas....